T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / SİMAV - Atatürk İlkokulu

"eTwinning School" ETİKETİNİ KAZANDIK

eTwinning; Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

 

 

 

Okulumuz eTwinning projelerini Avrupa ve dünyada ortakları olduğumuz İspanya, Polonya, Romanya, Sırbistan, İtalya, Yunanistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Rusya ülkeleri ile yürütmektedir. Toplam 43 ülkeden etwinning'in okul politikalarına, uygulamalarına ve mesleki gelişim fırsatlarına entegre edilme yollarına odaklanan ve "eTwinning Okulu" etiketini almaya hak kazanan dünyada 2935, ülkemizde 1890, ilimizde 15 ve ilçemizde 2 okuldan birisi olma özelliğini hak etmiştir. eTwinning okulları, kendi topluluklarında öncü ve itici güçler olarak, genellikle okulun gelişimi için daha fazla fırsat arayan Avrupa düzeyinde tanınan liderlerdir. İşbirliğine, paylaşmaya ve ekip çalışmasına güçlü bağlılık sergilerler. Öğrencileri değişimin temsilcisidir, kapsayıcı ve yenilikçi öğrenme kurumlarıdır.

 

 

 

"eTwinnig Okulu" etiketini Kaymakam Türker Çağatay HALİM'in eliden alan ekip üyeleri kaymakam bey ve ilçe milli eğitim müdürü tarafından tebrik edildi.


26-03-2021 26-03-2021 26-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.03.2021 - Güncelleme: 26.03.2021 09:56 - Görüntülenme: 258
  Beğen | 1  kişi beğendi